tiistai 7. tammikuuta 2014

Nummelan ITE-pisteen kehittämistyö

Syksyllä 2013  Laurean hoitotyön opiskelijoiden projektissa on etsitty innovatiivisesti keinoja ITE-pisteen kehittämiseksi Nummelassa yhteistyössä Perusturvakuntayhtymä Karviaisen kanssa. Kehittämisprojektia on viety eteenpäin osana Laureassa meneillään olevaa Pumppu-hanketta.  Tämä blogi-kirjoitus käsittelee syntyneitä ideoita ja punnitsee kehittämisehdotuksia esitettäväksi Perusturvayhtymä Karviaisen Nummelan ITE-pisteen kehittämiseksi.

Kehittämisprojektia on tehty tilanteessa, jossa käynnissä olevat organisaatiomuutokset ravistelevat kehitettävän organisaation rakenteita. Tästä syystä on kehittämisehdotukset pyritty pitämään keveinä ja helppoina toteuttaa.

Itsehoitopisteen tarkoitus on olla uusi terveyden edistämisen työkalu, jonka toivotaan hyödyttävän terveyskeskuksen asiakkaita sekä tarjoavan uuden työkalun oman aktiivisen otteen lisääntymiselle.

Vanha itsehoitopiste sijoittui terveyskeskuksessa huonoon paikkaan, joten mielestämme keskeistä oli muuttaa pisteen sijaintia, jotta pisteen käyttäjällä olisi oma rauha suorittaa mittauksia sekä tutustua pisteen materiaaleihin.

Ideoimme ryhmän kanssa pisteeseen uudenlaisen ilmeen, jolla houkutella kansalaisia aktiivisemmin osallistumaan sekä kiinnostumaan huolehtimaan ja ottamaan vastuuta omasta terveydestään. Onko sinulla seitsemän oikein? - Käy ITE-pisteellä ja tarkista oman hyvinvointirivisi oikeat numerot -idean taustalla on herättää kansalaiset kiinnostumaan omista hyvinvoinnin numeroistaan ja ottamaan selvää, miten omaa hyvinvointiaan pystyisi edistämään ja omaa hyvinvointiriviään muuttamaan.

Vanha ITE-piste

Uusi, suojaisampi ympäristö
 

Teksti: Laurean sairaanhoitajaopiskelijat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti